Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

НКМЗ виготовив машину для підйому золотонесущей руди в Узбекистані

news
Новокраматорський машинобудівний завод (НКМЗ) готує до відвантаження Навоїйського гірничо-металургійному комбінату в Республіці Узбекистан скіпову шахтну підйомну машину ШПМ МПМН-3,15х4 для підйому золотонесущей руди. Про це йдеться в повідомленні на сайті підприємства.
Машина являє собою багатоканатної шахтної піднімальної машину наземного розташування з редукторним і двома четирехручьевимі Футеровані шкивами. Машина має діаметр по осі каната 3,15 м і працює чотирма канатами.

ШПМ оснащена колодковими гальмами, які встановлені на стаціонарному фундаменті, що забезпечує підвищену надійність і легкість обслуговування вузлів.

Копрові шківи машини виготовлені Футеровані, мають можливість незалежного обертання один щодо одного. Струмок для каната футерован синтетичним методом з низьким коефіцієнтом тертя. Це дозволяє компенсувати нерівномірність витягування каната і його знос, продовжує термін служби шківів і ШПМ. "НКМЗ освоює випуск шахтних підйомних машин з діаметром барабанів менше 3,5 м. Перш на підприємстві випускалися тільки машини з діаметром більше цього значення", - йдеться в повідомленні підприємства.

Відзначимо, що НКМЗ готує до відвантаження в Узбекистан вже другу шахтну підйомну машину. Перша була відвантажена в серпні і є клітьового - призначена для підйому / спуску людей і устаткування.

Раніше НКМЗ виготовив дві правильно-тягнуть машини на базі дивізіону металургійного і шахтопрохідницького обладнання. Завод уже успішно провів випробування агрегатів.
За підсумками 2020 року НКМЗ наростив обсяг продажів продукції на 0,9% в порівнянні з 2019 роком. Випуск товарної продукції за рік збільшився на 0,4%, коли відвантаження - на 0,2%.
Новокраматорський машинобудівний завод - найбільше в Європі підприємство індивідуального важкого машинобудування. Завод серед іншого спеціалізується на виробництві прокатного, металургійного і гірничодобувного обладнання. Географія поставок включає 79 країн світу. Серед них - Франція, Італія, Польща і країни СНД.

Джерело