Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Метінвест направив 700 мільйонів гривень в екологічність Північного ГЗК

news
На Північному ГЗК Групи Метінвест завершують проект по заміні електрофільтрів вартістю понад 700 млн грн.
Метінвест направив 700 мільйонів гривень в екологічність Північного ГЗК
Розпочато будівництво останнього з шести запланованих сучасних електрофільтрів чеської компанії ZVVZ-Enven Engineering, і вже зараз закриті всі джерела викидів пилу.

Як повідомили в "Метінвесті", електрофільтри працюють відповідно до вимог природоохоронного законодавства України. Завдяки їх установці скорочені викиди.

Крім того, на Північному ГЗК для боротьби з пилом в кар'єрах працює потужна водополівочная техніка. Також на підприємстві застосовують ряд інших заходів для боротьби з пилом. Для поліпшення екологічної ситуації Північний ГЗК використовує зелені технології - висаджує дерева, чагарники і траву.

Гендиректор Північного ГЗК Андрій Скачков розповів, що викиди пилу в порівнянні з 2020 роком зменшилися на 20%. Так, комбінат встановлює ефективні газоочистки, застосовує нові методи для боротьби з пилом і реалізує ряд заходів для раціонального використання виробничих відходів, водних і земельних ресурсів.

"На виконання заходів екологічної програми компанія" Метінвест "щорічно інвестує понад 2 млрд гривень", - зазначив Скачков.

Джерело