Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

"Укравтодор" планує за 2 роки добудувати міст в Запоріжжі

news
     
"Укравтодор" планує повне завершення будівництва моста в Запоріжжі і введення його в експлуатацію через два роки.

Про це, як повідомляє кореспондент ЦТС, заявив в ході прес-конференції глава "Укравтодору" Олександр Кубрак.

"Наш робочий термін - два роки. Через два роки планується повне завершення будівництва об'єкта та введення в експлуатацію", - зазначив він.

За словами Кубракова, щоб закінчити будівництво протягом двох років, тільки в цьому році буде потрібно близько 5 млрд грн. "Якщо ми будемо бачити, що темпи будівництва нас влаштовують, зможемо залучити кошти з нашого джерела фінансування. Нами заплановано 35 млрд гривень на рік, які ми ще не розподіляли - зможемо залучити гроші з цього джерела", - додав Кубрак.
Загальна вартість проекту становить 11,8 млрд грн. На 2020 рік заплановано виділення 2,7 млрд грн.

Відзначимо, що згідно з проектом будівництва, міст являє собою магістраль довжиною 9,1 тис. м, яка пов'язує правобережну частину міста з центру лівобережної частини і основною північною промисловою зоною через обидва рукави р. Дніпро і о. Хортиця. Магістраль складається з шести транспортних розв'язок в складі яких 27 штучних споруд, у тому числі два позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

Раніше державна архітектурно-будівельна інспекція України надала Службі автомобільних доріг в Запорізькій області дозвіл на будівництво автотранспортної магістралі через річку Дніпро в місті Запоріжжі.

Нагадаємо, ЦТС повідомляв, що "Укравтодор" і турецька Onur Taahhut підписали контракт на будівництво моста в Запоріжжі. Відповідний документ підписаний главою "Укравтодору" Олександром Кубраковим і представниками компанії Onur Taahhut.

Джерело