Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

УКРАЇНСЬКІ КОМПАНІЇ ЗБІЛЬШИЛИ ВИРОБНИЦТВО ЗАЛІЗОРУДНОЇ СИРОВИНИ

news
У ЛИПНІ БУЛО ВИРОБЛЕНО 6014,6 ТИС. ТОНН ТОВАРНОГО ЗАЛІЗОРУДНОГО СИРОВИНИ
 

У ЛИПНІ БУЛО ВИРОБЛЕНО 6014,6 ТИС. ТОНН ТОВАРНОГО ЗАЛІЗОРУДНОГО СИРОВИНИ, ЩО НА 202 ТИС. ТОНН БІЛЬШЕ ЧЕРВНЕВОГО ПОКАЗНИКА.


Українські компанії збільшили виробництво залізорудної сировини (ЗРС).

Про це повідомляють експерти Укрпромзовнекспертизи, передає Національний промисловий портал, з посиланням на НовийЧас.Бізнес.
 

Липневе середньодобове виробництво товарного концентрату і аглоруди в Україні зросла з 125,6 тис.т. до 137,4 тис.т., випуск агломерату та обкотишів знизився з 68,2 тис. т. до 56,6 тис. т. Всього було вироблено 6014,6 тис. т. товарного залізорудного сировини, що на 202 тис. т . більше червневого показника.

У липні відбулося незначне збільшення поставок залізорудної сировини вітчизняними гірничорудними компаніями на металургійні комбінати України.

За словами експерта Укрпромзовнекспертизи Дмитра Желтякова, обсяги поставок (з урахуванням агломерату з ММК ім. Ілліча і оціночних показників поставок ЗРС зі структурних підрозділів на Арселор Міттал КР, але без урахування імпортного ЗРС) склали 2898 тис.т., що на 286 тис.т . більше, ніж минулого місяця.

Також в липні збільшилася середньодобове виробництво агломерату та чавуну на металургійних комбінатах України, склавши 75,68 тис. т. (+2,95 тис. т.) і 52,69 тис.т. (+3,0 тис. т.) відповідно.

Експерти УПЕ відзначають, що Єнакіївський МЗ і МК Донецьксталь продовжують працювати, поставляючи ЗРС з території Росії. Так само відновив роботу ДМК ім. Дзержинського.

Задекларований експорт українського ЗРС в липні 2017 року за даними Державної фіскальної служби України знизився на 198 тис. т. Або 5,5%, склавши 3384 тис. т. Таким чином, з початку року всього було експортовано близько 22,7 млн. т. , що на 1,2 млн. т. нижче, ніж аналогічний показник за 2016 рік. У географічному розрізі рік до року найбільш зросли поставки в Словаччину (+637 тис.т).
 

Варто зазначити, що з початку року 932 тис.т. (90 тис.т. в 2016 році) було поставленно до Швейцарії. Найбільш ймовірно, що дана сировина реекспортується в інші регіони. Найбільше падіння продемонстрував показник експорту в Китай (-3416 тис. т).
 

У серпні ситуація з виплавкою чавуну дещо покращилася – середньодобові обсяги виплавки виросли на 2-2,5 тис. Т. На добу. Основна причина – відновлення роботи на ДМК ім. Дзержинського. Єнакіївський МЗ і МК Донецьксталь, які продовжують працювати на непідконтрольною території, – коментує ситуацію Дмитро Жовтяк.
 

У липні ціни українських постачальників для зовнішніх напрямків незначно знизилися. Передбачається, що в серпні, буде спостерігатися зростання експортних цін слідом за динамікою індексів в Китаї. Ціни на внутрішньому ринку України, за оцінками експертів УПЕ, в серпні також можуть вирости в умовах сприятливої ​​кон’юнктури ринку прокату.