Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

«Велта» має намір у 2022 році збільшити постачання ільменіту до США на 15-23%

news
Компанія очікує зростання попиту на сировину на американському ринку
«Велта» має намір у 2022 році збільшити постачання ільменіту до США на 15-23%
Виробничо-комерційна фірма "Велта" має намір у 2022 році наростити постачання ільменітового концентрату в США на 15-23%. Про це йдеться у прес-релізі, розміщеному на офіційному сайті-компанії.

"Велта" відзначає дефіцит високотитаністової сировини на північно-американському ринку. Компанія вважає, що зможе задовольнити зростаючий попит на ринку США.

«Цього року компанія підвищить на 15-23% постачання ільменітового концентрату до США. Цьому процесу також сприяє дефіцит високотитаністової сировини на північно-американському ринку, який "Велта" здатна повністю задовольнити", - повідомив член консультативної ради Velta US Inc. Меттью Мюррей.

Раніше США ухвалили статтю 6505 «Закону про бюджет на національну оборону на 2022 фінансовий рік». Документ передує підготовці Державним департаментом США звіту зі співпраці США та України щодо скорочення залежності Штатів від імпорту титану з Китаю та Росії, зокрема за рахунок зростання постачання з України.

Компанія висловила готовність включитися у процес розробки механізмів співпраці США та України щодо постачання та переробки титану, надати будь-яку інформацію та дані для формування звіту.

«Велта» наголошує, що тенденції співпраці зі США можуть стати каталізаторами розширення гірничодобувного комплексу, що діє.

У жовтні 2021 року Velta US Inc. заснувала консультативну раду. Компанія поділяє гірничодобувний та інноваційний бізнес-напрямки. Рада водночас регулює розвиток стратегічного бачення компанії, зокрема ринку США.

Нагадаємо, що у листопаді 2020 року «Велта» заявила про намір побудувати завод з виготовлення титанового порошку за власною інноваційною технологією вартістю $270 млн. Очікувана виробнича потужність – 5 тис. готових виробів на рік.

Україна входить у сімку виробників металевого титану у світі. Країна займає третє місце за запасами титанової сировини з показником 94 млн. т (11%).
 
Джерело