Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Астана підтвердила плани щодо спільної розробки уранових родовищ в Україні

news
Мова йде про родовища пісковикового типу.

Україна і Казахстан активно працюють над розширенням співпраці у сфері паливного забезпечення українських атомних електростанцій. Про це заявив віце-міністр енергетики Казахстану Бакітжан Джаксалієв на Національному дні України на EXPO 2017 в Астані.
 

"У 2016 році сторони погодилися відновити роботи з вивчення питання видобутку урану на базі український уранових родовищ пісковикового типу. Створено спільну групу, підписано відповідні програми з освоєння цих родовищ", - повідомив Джаксалієв.
 

Він додав, що для задоволення потреб АЕС України в паливі опрацьовується питання організації спільного підприємства з виробництва тепловидільних збірок на території Казахстану.
 

"Цей переговорний процес ведеться між національною компанією "Казатомпром" і держкомпанією "Ядерне паливо", - уточнив віце-міністр.
 

З інших проектів в енергетиці, Б.Джаксалієв виділив спільно реалізований проект із будівництва вітрової електричної станції потужністю 45 МВт в Єрейментау, в 45 км від Астани.
 

Раніше Полтавська обласна рада відмовила нафтогазовій компанії Cadogan Petroleum (Велика Британія) у видачі спеціального дозволу на 20 років на користування Загорянською нафтогазовносною площею.

Джерело: tyzhden.ua