Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Північний ГЗК направив 12 млн грн на модернізацію системи освітлення комбінату

news
Комбінат зможе щорічно економити понад 3,5 млн грн
Північний ГЗК направив 12 млн грн на модернізацію системи освітлення комбінату
Північний гірничо-збагачувальний комбінат (ПівнГЗК) направив 12 млн грн на реалізацію масштабного енергоефективного проекту по заміні 1 тис. Ламп застарілого зразка на нові LED-світильники.

Про це повідомив сайт Кривого Рогу.

LED світильники зі світловіддачею 120 Лм / Вт забезпечують хорошу видимість на робочих місцях і дозволять щорічно знижувати електроспоживання на 2 млн кВт / год.

У 2021 року комбінат планує замінити ще 500 ламп. Повний монтаж нового освітлення дозволить комбінату щорічно економити понад 3,5 млн грн.

«Ми вводимо в експлуатацію сучасне обладнання, модернізуємо систему освітлення в цехах відповідно до сучасними будівельними нормами України. Проекти по установці LED світильників реалізували на рудозбагачувальних фабриках, в цеху виробництва окатишів №1, на фабриках дроблення. Всього за два роки замінили дев'ять тисяч світильників на суму понад 50 млн грн », - зазначив Андрій Скачков, гендиректор Північного ГЗК.

Як повідомляв GMK Center, раніше Північний ГЗК інвестував 140 млн грн в установку сучасного обладнання для зниження кількості дрібниці в котунах на випалювальних машинах Лургі 552 А і В на ділянці просівання.

Північний ГЗК - одне з найбільших гірничо-збагачувальних підприємств в Європі. Комбінат входить до групи «Метінвест», основні акціонери - СКМ (71,24%) і група компаній «Смарт-холдинг» (23,76%).

Джерело