Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Роман Опімах представив нового голову правління НАК «Надра України»

news
Голова Держгеонадр очікує, що наукова та ресурсна база НАК «Надра України» стане фундаментом у створенні національного репозитарію геологічних даних.

Сьогодні голова Державної служби геології та надр Роман Опімах представив Тараса Кузьмича на посаді голови правління приватного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Надра України».

Роман Опімах представив нового голову правління НАК «Надра України»
«Тарас Олександрович є фаховим менеджером з багаторічним стажем та досвідом роботи у топових державних установах та їх закордонних представництвах у США та ПАР. Саме широкий горизонт бачення та знання кращих міжнародних практик мають допомогти йому реформувати діяльність компанії та вивести її на якісно новий рівень, — зазначив у своїй промові Роман Опімах. — Очікую, що Тарас Кузьмич «пробудить» підприємство і зможе забезпечити його сталий розвиток, збереження знань та надбань колективу. Саме люди, їх досвід та професіоналізм є ключовими цінностями сьогодення».
Роман Опімах представив нового голову правління НАК «Надра України»

 

Роман Опімах нагадав, що стратегічним завданням роботи Державної служби геології та надр є залучення інвестицій у видобувну галузь України. «Ми працюємо над залученням інвестицій, розвитком сировинної бази, створенням нових робочих місць, зростанням ВВП та наповненням бюджету держави, — підкреслив спікер. — З цією метою ми здійснили низку кроків, покликаних спростити доступ до геологічної інформації, зокрема, презентували Інвестиційний атлас надрокористувача, який постійно оновлюється, та запустили онлайн data-room по трьох конкурсних ділянках УРП». На черзі — створення національного репозитарію геологічних даних. «Переконаний, що ефективне використання наукової та ресурсної бази НАК «Надра України» стане міцним фундаментом у реалізації цих планів», — сказав голова Служби.
 

Роман Опімах представив нового голову правління НАК «Надра України»

У свою чергу, Тарас Кузьмич закликав колектив акціонерного товариства до плідної співпраці та виконання стратегічних завдань, які окреслив Уряд.

«Метою моєї роботи на посаді є збереження підприємства як важливого елементу галузі, який є вигідним державі і, водночас, сприяє розвитку видобування Україні, — наголосив Тарас Кузьмич. — Наша робота буде спрямована на створення умов для залучення інвестицій у розробку сировинної бази та ефективного функціонування видобувників. Ми чітко усвідомлюємо виклики сьогодення, докладемо зусиль для розвитку і збільшення прибутковості НАК «Надра України», та, сподіваюсь, забезпечимо додаткові надходження до державного бюджету».

Зазначимо, розпорядження про призначення Тараса Кузьмича на посаді голови правління приватного товариства НАК «Надра України» опублікували на урядовому порталі 11 грудня.
Джерело www.geo.gov.ua/