Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Канадська компанія залучить $1,5 млн на розвиток родовища руди в Україні

news
Компанія Black Iron шукає кошти для розвитку Шиманівського залізорудного родовища
Канадська компанія залучить $1,5 млн на розвиток родовища руди в Україні - фото
Канадська гірничорудна компанія Black Iron з активами в Україні оголосила про намір здійснити без посередників приватне розміщення до 25 млн юнітів компанії за ціною 0,06 канадських доларів (CAD) за штуку на суму до $1,5 млн для реалізації проекту будівництва підприємства з випуску концентрату на Шимановском родовищі залізних руд, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кожен юніт складається з однієї простої акції і половини варанта на покупку акції за ціною CAD 0,09 за акцію протягом наступних трьох років.
У разі зростання курсу акцій до CAD 0,15 і вище і утримання їх на цьому рівні протягом 10 днів, компанія має право прискорити дату реалізації варантів до 30 днів з моменту відповідного повідомлення. Крім того на покупців юнітів накладається зобов'язання протягом 4 місяців утриматися від їх продажу.
Залучені кошти заплановано використати для просування проекту Шиманівське (родовище), включаючи забезпечення прав на земельну ділянку, подальші переговори про фінансування будівництва і забезпечення оборотного капіталу.
Закриття пропозиції очікується 29 березня цього року або до цієї дати.

Станом на жовтень 2018 року капіталізація Black Iron, згідно її презентації, становила CAD 13,6 млн.
Шиманівське родовище має 355 млн т виміряних і 290 млн т передбачуваних ресурсів, а також 188 млн т прогнозних. Вміст заліза в виміряних ресурсах - 32%, магнетиту - 19,5%.
Black Iron оцінює необхідні інвестиції для запуску першої черги виробництва в 4 млн т залізорудної сировини з вмістом заліза 68% в $436 млн (з яких $260 млн - за рахунок експортно-кредитних агентств і кредитів або облігацій), а для збільшення потужностей до 8 млн т в рамках другої черги - в $312 млн. Компанія розраховує почати будівництво вже в 2020 році.
Шимановське залізорудне родовище оточене п'ятьма іншими діючими видобувними підприємствами, включаючи залізорудний комплекс ArcelorMittal. Існуюча інфраструктура, включаючи доступ до електроенергії, залізничних і портових об'єктів, на думку Black Iron, дозволить швидко реалізувати проект до стадії виробництва.