Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Metso Outotec розробила процес відновлення руди на водні

news
Технологія дозволяє отримати DRI та гарячебрикетоване залізо для електродугового виробництва.
Metso Outotec розробила процес відновлення руди на водні
Фінська компанія Metso Outotec розробила процес прямого відновлення залізорудної дрібниці за допомогою водню – CircoredTM. Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.
 
Технологія CircoredTM передбачає використання водню як відновник у процесі прямого відновлення залізорудної дрібниці для виробництва високоякісного заліза прямого відновлення (DRI) та гарячебрикетованого заліза. Отримане залізо можна використовувати для "зеленого" виробництва сталі електродуговим способом.
 
«CircoredTM – економічна альтернатива традиційним технологіям виробництва сталі. Цей інноваційний процес усуває необхідність у дорогому та енергоємному гранульуванні. Його функціональність та продуктивність було підтверджено на демонстраційній установці промислового масштабу», – повідомив Аттаул Ахмад, віце-президент Metso Outotec Ferrous and Heat Transfer.
 
Нагадаємо, що за оцінкою Bloomberg NEF, водень, отриманий з використанням екологічно чистої енергії, стане найдешевшим способом скоротити викиди СО2 у сталеливарній промисловості до нуля до 2050 року. Витрати на виробництво сталі з використанням водню будуть меншими порівняно з доменним виробництвом.
 
Metso Outotec – компанія зі штаб-квартирою в Гельсінкі, Фінляндія, яка займається постачанням рішень для переробної промисловості, у тому числі гірничодобувної галузі.

Джерело