Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

ЦГЗК придбав бульдозер Liebherr для Глеюватського кар’єру за 26 млн грн

news
 
ЦГЗК придбав бульдозер Liebherr для Глеюватського кар’єру за 26 млн грн
Техніку використовують для будівництва доріг та перевантаження гірської породи

Центральний гірничо-збагачувальний комбінат (ЦГЗК) придбав новий бульдозер Liebherr PR 764 Litronic для Глеюватського кар’єру за 25,8 млн грн. Про це повідомляється на сторінці «Метінвест Кривий Ріг» у Facebook.

Нова техніка четвертого покоління має сучасний економічний двигун потужністю 422 к.с. разом з гідростатичною трансмісією з електронним управлінням.

Кабіна машиніста обладнана системою клімат-контролю, міні-холодильником і регульованим пневматичним сидінням. Також кабіна має шумоізоляцію та хорошу оглядовість.

Управляти агрегатом можна одним джойстиком, який має три діапазони швидкості.

Техніка використовується для будівництва доріг і перевантаження гірської породи.

Нагадаємо, раніше ЦГЗК придбав для Глеюватського кар’єру буровий верстат Epiroc DM 75 Е за 38 млн грн. Техніка має можливість буріння дуже твердих порід. До цього підприємство ввело в експлуатацію три нових самоскиди БелАЗ-7513 з підвищеною вантажопідйомністю. А до кінця року планується придбати ще три таких агрегати.

Центральний ГЗК входить до п’ятірки найбільших виробників залізорудної сировини в Україні. Спеціалізується на видобутку й виробництві ЗРС: концентрату із вмістом заліза 65% і 68,2%, а також окатишів із вмістом заліза 63,9%.

За підсумками 2020 року ЦГЗК скоротив виробництво товарних окатишів на 5,4% в порівнянні з 2019 роком. Випуск залізорудного концентрату зріс на 10%, до 4,904 млн т.
 
Джерело