Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

На Беланівському ГЗК Костянтина Жеваго через сильний радіаційний фон буде працювати безпілотна техні

news
Доведений до банкрутства Жеваго Кременчуцький автомобільний завод показав геолокаційні причіп, який зробив на замовлення його швейцарської компанії Ferrexpo, пише КременчукToday.
Фахівці КрАЗ пояснили, що це - транспортна база для мобільних точок управління рухом безпілотного транспорту на кар'єрах. Йдеться про величезні самоскидах, які вивозять руду, і будуть управлятися комп'ютерами і працювати без водіїв. Для того, щоб вони правильно працювали, потрібно стежити за їх рухом, контролювати і коригувати.

Ще в минулому році Ferrexpo оголосила про запуск безпілотних вантажівок. Їх випробування і доведення проходить на Єристовському ГЗК.

Через високий рівень радіації компанія Жеваго вирішила перейти на безпілотники для видобутку руди. Ferrexpo стверджує, що це їх ноу-хау - компанія стала першою використовувати таку технологію в Європі і країнах колишнього СРСР.

Правда, Жеваго не говорить про причини введення дистанційного керування видобутком руди. А вона в тому, що на Бєланівському кар'єрі видобуток руди ускладнюється через підвищеної радіації. Поруч залягає Кременчуцьке уранове родовище, через якого Біланівське залізорудну родовище не стали розробляти в радянські часи. Тому людей в новому кар'єрі замінять безпілотники.

Джерело