Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Китай випустив 120-тонний кар’єрний самоскид на електроенергії

news
Переведення кожного кар'єрного самоскида на електроживлення скоротить викиди вуглекислого газу в атмосферу на 1,5 тис. т на рік
Китай випустив 120-тонний кар’єрний самоскид на електроенергії
Китайська компанія Xiangtan Electric Manufacturing Group випустила перший у світі 120-тонний самоскид, який працює на акумуляторному живленні. Про це повідомив CnTechPost.

Вантажівка оснащена літій-залізо-фосфатними батареями від китайського виробника CATL з можливістю швидкої зарядки. Повного заряду батареї вистачає на 8-годинний робочий день. Також встановлена ​​система управління батареями BMS, яка відстежує їхній стан і точний заряд.

Компанія-виробник гарантує, що автомобіль може ефективно працювати за температури від -30 °C до 60 °C у будь-яких погодних умовах.

Переведення кожного кар’єрного самоскида на електроживлення скоротить викиди вуглекислого газу в атмосферу на 1,5 тис. т на рік. Також знижуються енергетичні витрати на роботу важкої техніки – на 50%.

Крім того, обслуговування та ремонт електричних агрегатів є простішим і дешевшим від паливних. Для цього самоскида виробник обіцяє 20% зниження відповідних витрат.

Експлуатація вантажівки на видобувному підприємстві почнеться в липні.

Як повідомляв GMK Center, раніше група Ferrexpo розпочала промислову експлуатацію безпілотних самоскидів на Єристовському гірничо-збагачувальному комбінаті. Компанія стала першою в СНД і Європі у впровадженні автономії парку гірничого обладнання.

Надалі компанія розглядає можливість електрифікації та впровадження акумуляторних технологій, що дасть змогу зменшити залежність від двигунів внутрішнього згоряння.

Джерело