Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Міжрічинський ГЗК виграв тендер на розробку титанових руд за 50,1 млн грн

news
Сума тендерної пропозиції майже в 15 разів перевищила початкову ціну
Міжрічинський ГЗК виграв тендер на розробку титанових руд за 50,1 млн грн
ТОВ «Міжрічинський гірничо-збагачувальний комбінат» (МГЗК) виграв тендер в системі Prozorro.Продажі на розробку ділянки титанових руд, який Державна служба геології та надр України виставила на продаж на початку лютого. Сума тендерної пропозиції за підсумками торгів зросла на 14,9 разів порівняно зі стартовою ціною – до 50,1 млн грн.

Селищанська ділянка знаходиться в Малинському та Коростенському районах Житомирської області. Відповідно до тендерної документації, підприємство отримує можливість користуватися надрами ділянки терміном на 5 років.
 
Заявку на участь у торгах також подавали ТОВ «Демуринский гірничо-збагачувальний комбінат» та АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» з тендерними пропозиціями до 3,39 млн грн і 50 млн грн відповідно.
 
Титан в металургії застосовують для легування сталей. Двоокис титану використовують для виробництва титанових білил і емалей, а карбід титану – для особливо твердих інструментальних сплавів.
 
Міжрічинський ГЗК – підприємство по видобутку і виробництву ільменітового концентрату. Потужність підприємства становить 100 тис. т на рік. Ільменітовий концентрат використовується для подальшого виробництва діоксиду титану. Комбінат є частиною титанового бізнесу Group DF.
 
Нагадаємо, що в 2020 році Держгеонадр продала спецдозволів на надрокористування на 1 млрд грн. Найбільш перспективною залишається видобуток металевих руд.
 
Джерело