Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Komatsu займеться розробкою кар'єрних самоскидів на водні

news
Компанія має намір до 2030 року представити кар'єрну техніку на водні, готову до експлуатації
Komatsu займеться розробкою кар'єрних самоскидів на водні
Японський виробник спецтехніки Komatsu займеться розробкою водневого палива для кар'єрних самоскидів. Про це повідомив Nikkei Asia.

У планах Komatsu почати реалізацію програми з виробництва водню в 2021 році. Компанія має намір представити до 2030 року перші в галузі кар'єрні самоскиди на водні, готові до експлуатації.

Згідно Komatsu, використання водневих самоскидів дозволить споживачеві скоротити викиди СО2. При цьому кар'єрна техніка зможе працювати на ділянках, де немає доступу до електроенергії, на відміну від кар'єрних самоскидів на електриці.

В цілому Komatsu намір скоротити викиди СО2 наполовину до 2030 року. Кліматична мета підприємства відповідає наміру Японії перейти на безвуглецевої економіку до 2050 року.

Для досягнення кліматичної мети японський сталеливарник Nippon Steel має намір перейти на безвуглецеве виробництво сталі до 2050 року. Компанія у співпраці з гірничодобувним концерном Rio Tinto буде працювати над декарбонізацією сталі в ланцюжку поставок.

Японська сталеливарна компанія Kobe Steel представила технологію, яка дозволяє скоротити викиди СО2 при виробництві сталі в доменних печах на 20% в порівнянні з традиційним методом.
 
Джерело