Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Марганецький ГЗК інвестує 558 млн грн у розширення потужностей

news
Комбінат має намір побудувати цех з переробки шламів марганцевої руди
Марганецький ГЗК інвестує 558 млн грн у розширення потужностей
АТ «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат» (Марганецький ГЗК) інвестує 558 млн грн у будівництво цеху з переробки шламів марганцевої руди.
Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Відзначається, що генпідрядник зобов’язується на свій ризик виконати весь комплекс робіт з будівництва цеху, а також узяти участь у введенні об’єктів в експлуатацію.

«Початкова ціна робіт, зазначена в договорі підряду від 20 березня 2018 року, становила 435 млн грн. У ході виконання робіт за договором виникла необхідність у збільшенні вартості робіт шляхом укладення додаткової угоди на 123 млн грн», – йдеться в повідомленні.
 
Марганецький ГЗК – єдиний в Україні та в СНД гірничо-збагачувальний комбінат, який веде видобуток марганцю підземним способом. У східній частині Нікопольського родовища марганцевих руд (на Грушевсько-Басанській ділянці) комбінат видобуває до 80% своєї продукції.
Комбінат складається з п’яти шахт, двох кар’єрів (Басанського і Грушевського), збагачувальної фабрики та дослідницького промислового комплексу хімічного обладнання.

100% акцій ГЗК належить фізичним особам, четверо з них мають частку понад 5%.

Як повідомляв GMK Center, Марганецький ГЗК завершив 2019 рік з консолідованим чистим збитком 297,1 млн грн. У 2018 році комбінат отримав 166,2 млн грн чистого прибутку. Чистий дохід комбінату скоротився на 55,5% – до 1,383 млрд грн.
 
Джерело