Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Evraz продав рудник «Суха Балка» Ярославському

news
Evraz продав рудник «Суха Балка» Ярославському
Група Evraz (РФ) підписала угоду про продаж рудника ПрАТ «Євраз Суха Балка» (Кривий Ріг, Дніпропетровська область) структурі DCH Group українського бізнесмена Олександра Ярославського за $ 110 млн без урахування боргу. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».
 
«Компанія Berklemond Investments LTD, що входить до групи DCH Олександра Ярославського, придбала« Євраз Суха Балка ». Сума угоди склала $ 110 млн, що можна порівняти з рівнем оборотного капіталу і боргу залізорудної підприємства », - йдеться в повідомленні DCH.
 
Відповідно до прес-релізу Evraz, 100% дочірня компанія Evraz Group S.A підписала угоду про продаж Kadish Limited (головна компанія «Євраз Суха Балка») компанії Berklemond Investments Ltd.
 
Сума буде виплачена кількома траншами: $ 25 млн Evraz отримає після підписання угоди про продаж, залишок - до 31 грудня 2017 року. Отримані кошти будуть спрямовані на загальнокорпоративні цілі, включаючи погашення заборгованості компанії.
 
«Євраз Суха Балка» спеціалізується на видобутку підземним способом і виробництві товарної залізної руди, до якої відносять агломераційну руду (вміст заліза 56-60%) і доменну руду (47-50%). До складу рудника входять шахти «Ювілейна» і їм. Фрунзе.
 
Річна потужність рудника становить близько 3,1 млн тонн товарної руди. Виручка підприємства в 2016 році склала $ 145 млн, EBITDA - $ 26 млн. У минулому році компанією було реалізовано понад 2,5 млн тонн аглоруди.
 
В травні 2017 гірники ПрАТ «Євраз Суха Балка» проводили страйк, вимагаючи підвищення зарплати. Адміністрація рудника домовилася з ними про підвищення з 1 червня зарплати на 20%.
 
В травні 2017 Evraz plc підписала угоду про продаж 100% акцій ВАТ «Євраз Находкінський морський торговельний порт» своєму основному акціонерові - компанії Lanebrook Limited за $ 354,4 млн. Находкінський порт - один з найбільших стивидорів на Далекому Сході Росії.
 
Група DCH за 20 років роботи в Україні розвивала різні інвестиційні проекти, в числі яких - УкрСиббанк, проданий міжнародній групі BNP Paribas, Черкаський «Азот», «Київстар», підготовка інфраструктури Харкова до Євро-2012. Поточні пріоритетні напрямки діяльності бізнес-групи - фінанси, виробництво будматеріалів, будівництво, девелопмент, готельний бізнес. Структура активів DCH представлена, зокрема, Міжнародним аеропортом «Харків», готелем Khаrkiv Palace 5 *, мережею ТРЦ «Караван».
 
Останнім великим придбанням Ярославського був Харківський тракторний завод, який після 10-місячного простою почав роботу на початку 2017 року. В даний час група також знаходиться в процесі придбання страхової компанії «ІНГО Україна» (Київ): завершуються формальні процедури щодо закриття угоди з купівлі 25% акцій, далі DCH має намір наростити частку до 100%.
 
Крім того, Ярославський в середині травня цього року повідомив про можливість покупки у російського Зовнішекономбанку (ВЕБ) його української «дочки» - Промінвестбанку (ПІБ, Київ).
Джерело: ports.com.ua