Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

ІнГЗК заявив про 2,6 млрд грн вкладень в екологічні проекти за 2020 рік

news
Комбінат скоротив викиди в атмосферу на 5,8%
ІнГЗК заявив про 2,6 млрд грн вкладень в екологічні проекти за 2020 рік
Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат (ІнГЗК), який входить до групи «Метінвест», заявив про 2,6 млрд грн вкладень в реалізацію екологічних заходів за 2020 рік. Про це повідомив сайт Кривого Рогу.

Згідно із заявою, екологічні заходи дозволили знизити викиди в атмосферу на 5,8% в порівнянні з 2019 роком.

«Комбінат реалізує комплексну екологічну програму. Завдяки цьому вдається знизити вплив на навколишнє середовище. У минулому році було проведено ряд експериментів, які підтвердили свою ефективність», - йдеться в повідомленні.

Серед новацій - збільшення площі блоків, яку обробляють спецреагентом перед вибухом. Зараз це 21% замість 13%. Також замінена саме закріплююча речовина.

Проводиться полив доріг і поверхонь, що опилюються. Під час будівництва карт хвостосховища сухі поверхні пляжів фіксують культуральною рідиною. А для закріплення карт підприємство почало використовувати екофіксатор PG-100.

«Зараз на Інгулецькому ГЗК проходить екологічний аудит, за результатами якого будуть розроблені програми з найбільш раціональними рішеннями для зниження впливу на навколишнє середовище», - констатується в повідомленні.

Як повідомляв GMK Center, раніше ІнГЗК інвестував 55 млн грн в заміну насосного парку на рудозбагачувальній фабриці №1. Вже встановили 13 з 80 агрегатів VASA.

Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат спеціалізується на видобутку і переробці залізистих кварцитів Інгулецького родовища, розташованого в південній частині Криворізького залізорудного басейну. Виробляє два види концентрату - з вмістом заліза 64,8% і 67%. Виробнича потужність - 14 млн т концентрату в рік.
 
Джерело