Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

НКМЗ почав складання сталеразливного стенду для «Узметкомбінату»

news
Починаючи з 2000 року підприємство спроектувало й виготовило 19 подібних стендів для металургів України та СНД
НКМЗ почав складання сталеразливного стенду для «Узметкомбінату»
Новокраматорський машинобудівний завод (НКМЗ) почав складання нового поворотного сталеразливного стенду для ВАТ «Узметкомбінат» (Республіка Узбекистан, Бекабад). Про це GMK Center повідомила прес-служба НКМЗ.
 
«Починаючи з 2000 року новокраматорці спроектували, виготовили й модернізували 19 подібних стендів для металургів України та країн СНД. Переваги сталерозливних стендів НКМЗ у порівнянні зі стендами інших виробників полягають у тому, що на використані в них нові конструктивні рішення було отримано понад 20 патентів. Ці рішення дають новокраматорцям можливість створювати конкурентоспроможні стенди, які не поступаються найкращим світовим аналогам, і перемагати в тендерах», – коментує Андрій Царьов, головний конструктор конструкторського відділу дивізіону металургійного та шахтно-прохідницького обладнання НКМЗ.
 
Нещодавно Дніпровський металургійний комбінат (ДМК) запустив у дослідно-промислову експлуатацію підйомно-поворотний сталерозливний стенд вдосконаленої конструкції, спроектований і виготовлений НКМЗ.

Це найбільший зі сталерозливних стендів, створених новокраматорцями за 20 років випуску такого обладнання. Його висота сягає 13,5 м, розмах лаг – 21 м, вантажопідйомність з урахуванням двох повних ковшів – 760 т.

Він встановлений у киснево-конвертерному цеху на машині безперервного лиття заготовок (МБЛЗ) №2 замість застарілого попередника.

Особливості конструкції стенду забезпечують ефективну логістику встановлення стальковша на лаги стенду і його зняття з них. Стенд має під лагами розвантажувальні упори. Це нововведення істотно підвищує надійність роботи стенду.

Серія перших розливів сталі вже показала ефективність стенду в роботі та простоту управління в порівнянні з попереднім.

Як повідомляв GMK Center, узбецький виробник сталевої арматури й дрібносортних профілів «Узметкомбінат» у 2019 році почав будівництво сталепрокатного заводу. Підприємство має забезпечити внутрішній ринок власним гарячекатаних листом після запуску у 2021 році.
 
Джерело