Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

«Запоріжсталь» у 2020 році почала експортувати прокат до Китаю

news
Поставки напівфабрикатів до США і Китаю теж продемонстрували зростання
«Запоріжсталь» у 2020 році почала експортувати прокат до Китаю
Комбінат «Запоріжсталь» у 2020 році почав експортувати гарячекатаний і холоднокатаний прокат до Китаю. Про це повідомив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

«У 2020 році ми відкрили для г/к і х/к прокату нові ринки – почали експортувати продукцію до Китаю. Це свідчить про те, що ми можемо працювати – навіть з урахуванням логістики – ефективніше, ніж китайські металурги», – повідомив Мироненко.
 
За його словами, минулого року комбінат збільшив обсяги відвантаження напівфабрикатів до США та Китаю. Поставки чавуну до Китай також зросли.

Водночас «Запоріжсталь» скоротив поставки г/к прокату на ринок ЄС, який раніше становив до 1 млн т на рік у портфелі підприємства.

«Зараз ми фактично не постачаємо туди г/к прокат через мито €60,5/т, яке не унеможливлює конкуренцію з європейськими виробниками», – наголосив гендиректор підприємства.
 
Протекціоністські заходи на ринку ЄС, як і можливість їх запровадження на ринках Північної Африки, Туреччини та Близького Сходу, залишається основним викликом для підприємства стосовно поставок.

Загалом Мироненко відзначає зростання протекціонізму на ринках, в тому числі традиційних, зі зручним для комбінату логістичним плечем.

ПАТ «Запоріжсталь» – одне з найбільших промислових підприємств України. Комбінат виробляє високоякісні сталеві гарячекатані рулони, гарячекатані листи, холоднокатані листи, холоднокатані рулони з вуглецевих і низьколегованих сталей, сталеву стрічку, чорну жерсть, гнутий профіль.

За підсумками 2020 року «Запоріжсталь» наростила виробництво чавуну на 2,5% в порівнянні з попереднім роком – до 4,5 млн. Випуск сталі, навпаки, знизився на 5,5%, до 3,8 млн т.

Джерело