Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Надра онлайн: Кабмін затвердив продаж спецдозволів на аукціонах

news
Уряд України затвердив постійний Порядок продажу спецдозволів на користування надрами на електронних аукціонах.
Надра онлайн: Кабмін затвердив продаж спецдозволів на аукціонах
Відповідну постанову (від 23 вересня 2020 р. № 993) опублікували на сайті КМУ. Згідно із новими правилами усі спеціальні дозволи на ділянки надр надаються за результатами відкритих електронних торгів, умови проведення яких чітко визначені положеннями документу.

Голова Державної служби геології та надр Роман Опімах привітав рішення Уряду та звернув увагу на деякі процедурні доопрацювання, які було внесено до редакції постанови за підсумками аналізу проведених торгів протягом останніх двох років. «Відтепер, у випадку відмови переможців (першого та другого місця) від отримання дозволу за результатами перших торгів, розмір гарантійного внеску для лоту на повторних аукціонах зростає з 20% до 40% початкової ціни, яка дорівнює першій початковій ціні такого лоту, — наголосив Роман Опімах. — Також початкова ціна лоту повторних аукціонів з продажу підземних вод (у тому числі мінеральних) становитиме 100% початкової ціни цього лоту, та такі дозволи не виноситимуться на торги із покроковим зниженням ціни через природньо обмежений попит та конкуренцію».

Очільник Служби відзначив, що у останній редакції Постанови вдалося скоротити проміжок часу на надання спецдозволу Держгеонадрами із 40 до 30-ти робочих днів. У свою чергу, Міндовкілля оприлюднюватиме свої рішення щодо розгляду аукціонних пропозицій, які надходитимуть йому на погодження.

Джерело