Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Держгеонадра ініціює створення Робочої групи із сировинних матеріалів Україна-ЄС

news
Мета ініціативи — більш активне залучення європейських партнерів до розвитку геології та стандартів видобування в Україні
Держгеонадра ініціює створення Робочої групи із сировинних матеріалів Україна-ЄС
Відповідну пропозицію погодили сьогодні на засіданні Кластеру 2 Діалогу високого рівня Україна-ЄС, де Державну службу геології та надр України представляв заступник голови Служби Роман Сарамага.

«Переконаний, що зазначений формат співпраці з Єврокомісією є доцільним, адже дозволить налагодити прямий діалог між ключовими стейкхолдерами у галузі геології та видобувної промисловості України та Євросоюзу, поглибити залучення України до процесів, які відбуваються в ЄС у зазначеній галузі, при правильному підході – залучити певні ресурси у галузь геологічної розвідки та інвестиції у видобувну галузь», — прокоментував представник Державної служби геології та надр.


Зазначимо, Діалог високого рівня Україна-ЄС запроваджено у рамках виконання Угоди про Асоціацію між двома сторонами та здійснюється із метою забезпечення послідовного виконання положень Угоди. Водночас, щоб більш активно залучати європейські структури до процесів розвитку геологічної та видобувної галузей, Держгеонадра висловили пропозицію щодо окремого розширеного формату співпраці в рамках Групи з сировинних матеріалів при Єврокомісії. 

«Разом з Директоратом Єврокомісїї DGGROW, який опікується питанням геології, корисних копалин, видобувної галузі, ми обговорили пропозицію та прийняли рішення про створення окремого формату співпраці Україна-ЄС у формі Робочої групи із сировинних матеріалів Євросоюз-Україна», — повідомив Роман Сарамага. 

Учасники зустрічі також наголосили на необхідності прискорити  процес підготовки нового Кодексу про надра, та співпрацювати у напрямку оцифрування українських геологічних фондів.

Джерело