Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Світові ціни на залізну руду зросли до максимуму за 7 місяців

news
Ціни на залізну руду зросли до максимуму за останні сім місяців на тлі різкого скорочення поставок з Бразилії в умовах пандемії коронавірусу і поступового збільшення попиту в Китаї. З початку квітня залізної руди подорожчала на 20%.
Ф'ючерси на руду з 62% вмістом заліза на Даляньській сировинній біржі подорожчали на 10% - до 759 юанів ($ 107) за тонну, що є максимумом з жовтня 2019 року, передає БізнесЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як відзначає аналітик Macquarie Серафіно Капоферрі, постачання залізної руди з Бразилії в травні впали майже на чверть через кризу, викликану пандемією COVID-19, яка в цій країні є однією з найважчих в світі. Бразилія експортувала 15,27 млн ​​т залізної руди за три тижні травня, що на 19,4 млн тонн менше, ніж роком раніше, при тому, що в травні минулого року поставки були вже нижче звичайних через аварію на дамбі Vale SA.

За словами аналітика, місцеві шахти зазнають серйозних труднощів, оскільки вимагають більш активного використання людської праці, ніж, наприклад, австралійські.

Бразильська Vale, найбільший світовий виробник залізної руди, в квітні оголосила, що через пандемію її видобуток в цьому році буде приблизно на 40 млн тонн менше, ніж очікувалося, і складе 345-370 млн тонн. Для порівняння: в 2019 році виробництво залізної руди в Бразилії в цілому склало 480 млн тонн, що відповідає приблизно 20% глобального видобутку.

Підйом цін також показує, що відновлення економічної активності в Китаї набирає обертів після спаду в перші місяці поточного року через коронавірус, пише The Wall Street Journal.

Як повідомлялося, Україна в 2019 році збільшила експорт ЗРС в натуральному вираженні на 8,1% в порівнянні з 2018 роком - до 39,9 млн тонн, наростивши поставки в грошовому вираженні на 18,5% - до $ 3,4 млрд. Експорт ЗРС здійснювався в основному в Китай (34,4% поставок в грошовому вираженні), Польщу (12,17%) і Чехію (10,13%).

Джерело