Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

"Південний" довантажує судна, що прибули з "Чорноморська" рудою Південного ГЗК

news
     
Державне підприємство "Морський торговельний порт" Южний "довантажує 88,2 тис. Т залізорудного концентрату Південного гірничо-збагачувального комбінату на судно з «Чорноморська»  Cape Trader. Про це повідомляє прес-служба госстівідора.

Суховантаж Cape Trader пришвартувався біля причалу ДП МТП "Южний" 5 квітня о 11:50. Глибина біля причалу становить 19,4 м. Завантаження судна планується завершити сьогодні, 8 травня.

Нагадаємо, 4 травня ДП "МТП" Чорноморськ "завершив завантаження 78 тис. Т ЗРК на балкер Cape Trader. В цей же день суховантаж відшвартувався від першого причалу порту "Чорноморськ" і попрямував в порт "Південний", щоб довантажити до повного осідання - 169 237т.

Як повідомляв GMK Center, в січні-квітні 2020 року українські залізорудні підприємства експортували 15,4 млн т ЗРС. Це на 21,6% більше, ніж за перші чотири місяці 2019 року.

Збыльшення попиту на сировину в Китаї стало випробуванням і для вітчизняної транспортної інфраструктури. Спостерігачі відзначають, що українські порти вже ледь справляються зі зростаючими обсягами експортної руди.

Джерело