Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Колишній менеджер Ахметова розроблятиме запаси залізних руд, відібрані у "ArcelorMittal Кривий Ріг"

news
ТОВ "Рудомайн" (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.) Має намір розробляти запаси залізних руд повторної розробки п'ятого і шостого залізистих горизонтів ділянок №№2, 3 кар'єра "Південний", в якому раніше здобував руду Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.).

 Компанія планує добувати відкритим способом залізну руду з загальним вмістом заліза Fe 36%. Проектна річна потужність - 1,6 млн тонн.

 
Транспортування руди планується самоскидами. Розробка корисних копалин буде здійснюватися екскаваторами після попереднього розпушування шляхом підриву.
 
Площа ділянки №3 - 59,21 га, ділянки №2 - 24,2 га. Загальний запас залізної руди обох ділянок оцінюється в 35,665 млн т. Термін забезпечення запасами руди при запланованій потужності видобутку - 22,5 року.
 
Як повідомлялося, "ArcelorMittal Кривий Ріг" в жовтні 2007 року отримав спеціальний дозвіл (ліцензію) на видобуток руди на родовищі "Рудник ім. Кірова "(поле шахти ім. Артема). Вона була видана на дві ділянки - вилучення руди підземним способом (до горизонту 1135 м) і відкритим (кар'єр "Південний").
 
У листопаді 2014 го видобуток в кар'єрі була припинена через високий коефіцієнта розкриву і низьку рентабельність. У 2015-2016 рр. підприємство підготувало техніко-економічне обґрунтування про недоцільність подальшої видобутку в "Південному". У вересні 2017 го Держгеонадр виключила права на цю ділянку у АМКР і через два місяці передала їх іншій компанії - "Рудомайн", видавши їй на це ліцензію.
 
ТОВ "Рудомайн" зареєстровано у травні 2010 року. Основний вид діяльності - видобуток залізних руд.
 
У власності компанії "Фернандо Трейдинг Лтд" (Вест-Індія) знаходиться 99,99% -ва частка ТОВ, у фізособи-резидента Анатолія Медведєва - 0,01% -ва частка.
 
Статутний капітал ТОВ - 19,178 млн грн.
 
"Рудомайн" пов'язують з колишнім гендиректором ПАТ "Кривбасвибухпром" і в минулому директором гірничорудного дивізіону монополії Ріната Ахметова "Метінвест" Миколою Іщенком.
 
"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.
 
ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і поряд малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".
Джерело  www.ukrrudprom.ua/