Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

У Китаї побудували готель в кар'єрі

news
У Китаї відкрився перший в світі готель, який розташований на покинутій каменоломні.

 Автором проекту є Мартін Джохман і його студії JADE + QA.
 


 

Готель Intercontinental Shanghai Wonderland на 337 номерів, розташована в кар'єрних розробці, глибина якої становить 88 метрів, а дно заповнене водою.
Тільки 2 поверху споруди підносяться над поверхнею, інші 16 рівні знаходяться нижче рівня землі.
 
Мартін Джохман, який є переможцем міжнародного конкурсу дизайнерів у 2006 році, протягом десяти років розробляв цей проект спільно з консалтинговою компанією в галузі проектування ATKINS.
Вийшло в результаті спорудження має підводний ресторан і акваріум і виконано таким чином, щоб мінімізувати вплив на місцеву навколишнє середовище.

 

 

Часть крыши отеля, расположенная на уровне поверхности покрыта травой, что помогает зданию сливаться с окружающим ландшафтом.
Шестнадцать нижних этажей каскадом спускаются по краю карьера в захватывающем «стеклянном водопаде», в котором размещены вентиляционные шахты и подъемники для наблюдения, окруженные двумя крыльями с номерами.
 


 


 

Два найнижчих рівня занурені під воду, в них знаходяться кімнати для гостей, ресторани і акваріум, а на рівні озера розташовані конференц-зал, бальний зал і басейни.
 

 

Розроблена конструкція готелю, в якій враховувалися теплові характеристики гірничої виробки і озера, допомагає створити унікальний мікроклімат, забезпечуючи охолодження повітря всередині приміщень влітку і опалення взимку.
 


 

Найбільше перешкода, з яким зіткнулася команда дизайнерів і архітекторів при розробці проекту - стабілізація скель, прилеглих до крил готелю. Будівельники впоралися з поставленим завданням тільки в кінці 2015 року.
 


 

Після завершення бічних фундаментів і фундаменту на дні кар'єру, в лютому 2016 року почалися роботи зі зведення сталевої конструкції. Внутрішнє оздоблення та зовнішній ландшафтний дизайн були завершені в жовтні 2018 року. Відкриття незвичайного готелю відбулося в кінці листопада 2018 року.

Джерело: enki.ua