Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Назвали головні експортні товари України

news
Україна найбільше експортує до Євросоюзу недорогоцінні метали та вироби, продукти рослинного походження та запчастини до машин.

Киев больше всего экспортирует в ЕС недрагоценные металлы, продукты растительного происхождения. Экспорт украинских товаров в прошлом году составил 43,2 миллиарда долларов.
 

Про це повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі, пише «Слово і Діло».

Зокрема, експорт українських товарів за 11 місяців 2018 року становив 43,2 млрд доларів. Таким чином, відповідний показник порівняно з аналогічним періодом 2017 року збільшився на 9,9%.
 

За товарною структурою Україна найбільше експортує: недорогоцінних металів та виробів із них – на 10,7 млрд доларів; продуктів рослинного походження – на 8,9 млрд доларів; машин, обладнання та механізмів – на 4,2 млрд доларів; жирів та олії – на 4 млрд доларів.
 

За даними Мінекономрозвитку, основним торговим партнером України з часткою в 42,6% від загального обсягу залишається Європейський Союз.
 

Раніше повідомлялося, що товарообіг України з ЄС зріс майже на $5 млрд. Частка країн Євросоюзу в зовнішній торгівлі України не змінилася, а обсяг торгівлі зріс на 12%.
Джерело www.slovoidilo.ua