Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів - про необхідність сприяння надрокористувачам

news
Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів вдячна Державній службі геології та надр України за налагоджену ділову співпрацю з, її учасниками – надрокористувачами та підтримує кроки щодо прозорості та публічності Державної служби геології та надр України та її керівників.

13086-30 main

Важливою і ключовою була особиста участь та ділове спілкування керівника Держгеонадра з надрокористувачами на ІІІ Будівельному конгресі України «Надра України – шанс і втрати будівельників» 15 червня 2018 року та на Форумі «Надра – драйвер економічного розвитку України» в рамках виставки MiningWorld Ukraine 10 жовтня 2018 року.
Разом з тим необхідність співпраці та сприяння надрокористувачам наростає.

Президент Спілки Іван Салій звертається до керівництва Держгеонадра: несподівано склалась конфліктна ситуація між представниками Держгеонадра в Сумській області та надрокористувачами:
1. Cуть колективного листа до Народних депутатів України від кількох надрокористувачів Сумської області:
✔Підрозділ Держгеонадра, якому підпорядкована Сумська область, фактично відновлює моніторинг надрокористування.
✔Певна невідповідність обсягів фактично видобутих копалин проектним очевидна в умовах ринку – це не джерело для корупційних вимог.
✔Повторна державна експертиза скасована, а її вимагають, зупиняючи дію спецдозволів, і т. д.
2. Відсутність ділової і щирої співпраці представників Держгеонадра в Сумській області з надрокористувачам викликає не лише політичне забарвлення, а і позови до суду.
Просимо розглянути за участі керівництва Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів, надрокористувачів дану неузгодженість та припинити безглузді судові суперечки за згодою.
Подібні питання виникають і в інших регіонах, адже законодавство, нормативні документи змінюються, і правдою залишається недостатня поінформованість надрокористувачів.
Пропонуємо в лютому-березні 2018 року в Державній службі геології та надр України провести семінар-діалог для надрокористувачів – учасників Спілки.

Іван Салій
Президент Всеукраїнської спілки
виробників будматеріалів